Advocaat begrijpt Ten Hag niet: Dat doe je toch niet via de media?

Advocaat begrijpt Ten Hag niet: "Dat doe je toch niet via de media?"

12-08-2018 22:03
103

Dick Advocaat begrijpt niet dat Erik ten Hag via de media heeft gecommuniceerd dat Donny van de Beek de komende wedstrijden basisspeler van Ajax is. De middenvelder is niet blij dat hij zijn basisplaats is kwijtgeraakt in Amsterdam en uitte daar in de media zijn onvrede over. 

"Wat ik niet goed begreep is dat hij via de pers liet blijken dat Van de Beek de komende drie wedstrijden speelt", zegt Advocaat bij Rondo van Ziggo Sport. "Dat doe je toch niet via de media? Met alle respect. Als je het tegen die jongen zegt is dat een ander verhaal, om hem het vertrouwen te geven. Waarom moeten de media weten hij de komende drie wedstrijden speelt?"

Het is volgens Advocaat normaal dat Ten Hag moet rouleren, omdat hij een topclub traint en er regelmatig meerdere wedstrijden per week worden gespeeld. "Met alle respect, maar bij Ajax, Feyenoord of PSV weet je toch dat je meerdere spelers nodig hebt? Dan kan het niet na een wedstrijd al zijn dat een speler zegt: ik moet wel spelen."

Youri Mulder kan zich niet voorstellen dat enkele Ajax-spelers nú al vermoeid zijn. "Hij had gezegd dat jongens aangaven dat ze al vermoeid waren. Ze hebben de eerste wedstrijd tegen Sturm Graz gespeeld en een week later de return. Weer een week later speelden ze tegen Standard Luik. Dat moet toch gewoon kunnen, of niet? Dat programma is nog niet zo heel erg zwaar."

Tot slot nog een tip van Advocaat voor Ten Hag: "Begin met je sterkste elftal. Tijdens de wedstrijd kun je dan je spelers eruit halen."