Onana: 'In het jaar onder Bosz wonnen we één uitduel in Europa. Eéntje!'

Onana: 'In het jaar onder Bosz wonnen we één uitduel in Europa. Eéntje!'

13-08-2018 13:32
43

André Onana maakt zich geen zorgen over de matige competitiestart van Ajax. In het Europese topseizoen 2017/2018 wonnen de Amsterdammers ook niet alles, stelt hij.

"In het jaar onder Peter Bosz wonnen we één uitwedstrijd in de Europa League. Eéntje! Maar we haalden wel de finale", blikt Onana terug in gesprek met Het Parool. "We voelden ons sterk, waren in de Arena onoverwinnelijk en we keken nooit achterom."

De 22-jarige Kameroener is de onbetwiste nummer één van Ajax. Bij zijn doorbraak twee jaar geleden was hij naar eigen zeggen een andere doelman. "Ik was in mijn hoofd steeds maar bezig met de opbouw, met links en rechts een balletje meegeven, met positiespel. Ik dacht als een voetballer. Ik dacht dat dat van me werd gevraagd. Dat ging weleens fout."

"Ik heb geleerd de wedstrijd te lezen en meer te denken als een keeper. Ik weet nu wanneer ik tempo moet maken, of even rustig aan moet doen. En ik weet wanneer het beter is om de bal naar voren te schieten. Ik denk niet: hoe moet ik goed spelen, maar: hoe kunnen we winnen", besluit Onana.