'Man United neemt ingrijpende beslissing: Van der Sar belangrijke kandidaat'

'Man United neemt ingrijpende beslissing: Van der Sar belangrijke kandidaat'

Gepubliceerd: maandag 13 augustus 2018 om 17:10ma 13-08-2018 om 17:10

Manchester United heeft de knoop doorgehakt: de Premier League-grootmacht wil na een moeizame transferzomer een director of football aanstellen. Een verrassende naam op het kandidatenlijstje is die van Edwin van der Sar, meldt The Independent.

De Britse kwaliteitskrant schrijft dat United het beschouwt als één van de belangrijkste aanstellingen in de clubhistorie. Manager José Mourinho was aanvankelijk tegen de komst van de Engelse variant op een technisch directeur, maar is nu toch overstag. The Red Devils zijn inmiddels begonnen met het aftasten van de opties.

Daarbij staan erkende directeuren als Monchi van AS Roma en Fabio Paratici van Juventus bovenaan het lijstje. Om hen los te weken in Italië wordt echter een hels karwei. Ook Van der Sar is prominent in beeld door zijn werk bij Ajax, waar hij als algemeen directeur functioneert, aldus The Independent. United wil echter niet over een nacht ijs gaan en plant meerdere gesprekken.

Tot slot valt de naam van de vrijwel onbekende Domenico Teti. Hij is momenteel werkzaam bij Novara, maar haalde in het verleden onder meer Mauro Icardi van FC Barcelona naar Sampdoria.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws