Reds getipt als grootste City-bedreiging door 'monster' Van Dijk: 'Lijkt op Stam'

Reds getipt als grootste City-bedreiging door 'monster' Van Dijk: 'Lijkt op Stam'

13-08-2018 19:02
27

Gary Neville ziet Liverpool op dit moment als grootste bedreiging voor Premier League-titelverdediger Manchester City. Dat komt niet in de laatste plaats door de aanwezigheid van Virgil Van Dijk centraal achterin.

"Ik vond Van Dijk een goede verdediger bij Southampton, maar dacht niet dat hij 78 miljoen euro waard was. En ik had ook niet gedacht dat hij zo'n impact zou hebben op de Liverpool-verdediging", zegt Neville tegen Sky Sports. "Hij is een monster en lijkt een beetje op Jaap Stam. Het is alsof hij tegenstanders gewoon aan de kant gooit."

"Ik denk dat Liverpool het team is waardoor City zich direct bedreigd voelt, zeker na de aankopen die ze hebben gedaan en het goede gevoel dat heerst na het bereiken van de Champions League-finale", vervolgt Neville over het team van manager Jürgen Klopp. "Manchester United, Tottenham Hotspur en Chelsea roepen dat gevoel op dit moment niet op."

Neville ziet wel een valkuil. "Kan Liverpool zijn spel met hoge intensiteit ook met twee wedstrijden per week blijven opbrengen? En hadden ze geen extra spits moeten halen in het geval Roberto Firmino geblesseerd raakt. Ik denk dat het een groot verschil maakt als hij of Salah er niet bij is."