Clubicoon hekelt United-spel onder Mourinho: 'Ajax, United en Barça de bastions'

Clubicoon hekelt United-spel onder Mourinho: 'Ajax, United en Barça de bastions'

13-08-2018 19:45
61

Gary Neville heeft uitgehaald naar Manchester United. Het clubicoon noemt het pijnlijk om naar The Red Devils te kijken onder het bewind van manager José Mourinho. Hij hekelt tegelijkertijd het kortetermijnbeleid op Old Trafford.

"Ajax, Manchester United en FC Barcelona zijn de drie bastions van het Europese voetbal in de manier van spelen", vertelt Neville aan de Second Captains Podcast. "United heeft altijd 4-4-1-1 of 4-4-2 met vleugelspelers gespeeld. Het zit ingeworteld in de club. Verander dat niet, maak geen korte termijn beslissingen."

"De fans waren niet blij, het stadion begon leeg te lopen en toen dachten ze: 'we moeten winnen'. Daarop haalden ze Mourinho, die van sterke en robuuste spelers houdt", vervolgt Neville. "Bijna alle elf basisspelers gingen weg en Lukaku, Matic, Fred en Bailly werden gehaald, spelers die bij zijn stijl passen. Maar stel dat Pochettino de volgende manager is: hij houdt van hongerige 23- en 24-jarige spelers, wil ver naar voren spelen en hoog druk zetten."

"Hoeveel United-aanvallers zie je die zoveel rennen als die van Tottenham?", aldus Neville. "Mourinho wacht graag wat dieper af. Als Manchester United-fan is het pijnlijk om te zien."