Advocaat betreurt Feyenoord-vertrek van 'vervelende man': Geen twijfel

Advocaat betreurt Feyenoord-vertrek van 'vervelende man': "Geen twijfel"

13-08-2018 20:25
45

Aan tafel bij Rondo was iedereen het er zondagavond over eens: het vertrek van Karim El Ahmadi is een forse aderlating voor Feyenoord. Zijn opvolger Jordy Clasie laat nog niet veel van zich horen, daar waar ook Steven Berghuis zich moet laten zien, is de mening van Dick Advocaat.

"Geen twijfel over mogelijk", zegt Advocaat over El Ahmadi bij Rondo van Ziggo Sport. "Buiten zijn kwaliteiten om was het een vervelende man. Dat moet je hebben. Ik vind Berghuis een geweldige speler, maar als ik hem de laatste twee wedstrijden zie, denk ik: wat ben je aan het doen? Zo'n goeie speler, die moet de trein gaan duwen. Die zie je niet meer. Nu moet Berghuis wat zeggen, maar dan hoor je niets."

Youri Mulder ziet dat Clasie nog wedstrijdritme nodig heeft. "Clasie halen ze daarvoor in de plaats. Hij heeft in de laatste jaren heel weinig wedstrijden gespeeld: elf wedstrijden in drie jaar. Dat is echt heel weinig."

Advocaat: "Je hoort hem niet en ziet hem niet. Maar bij die jongen heb ik het wel vertrouwen. Hij heeft een goede mentaliteit en instelling. Dat is een kwestie van wedstrijden spelen en het gevoel krijgen. Het is een snelle passer en goede denker."

De wedstrijd van Feyenoord tegen AS Trencin (4-0) van vorige week donderdag deed pijn aan de ogen van Ruud Gullit. "Ik kon niet eens meer kijken. Ik heb de eerste helft gekeken en kon het gewoon niet meer. Het was zó pijnlijk. Het leek wel of het een vriendschappelijke wedstrijd was. Het was niet schandalig, maar echt ontluisterend."