Viergever over Ajax: 'Dan wel, dan niet, dan is die weer weg en komt die terug'

Viergever over Ajax: 'Dan wel, dan niet, dan is die weer weg en komt die terug'

Gepubliceerd: maandag 13 augustus 2018 om 21:49ma 13-08-2018 om 21:49

Nick Viergever lijkt helemaal op z'n plek te zitten bij PSV. De routinier gebruikt het woord 'gemoedelijk' als hem gevraagd wordt hoe het Brabantse leven hem bevalt. Ook komt er nog wat commentaar op Ajax voorbij.

"Het hele leven. Ook buiten het voetbal, met je gezin. De buurman vroeg me al een keer om mee te gaan golven", zegt Viergever bij PSV TV. "Hij helpt je met dingetjes en gaat ook al goed om met m'n zoontje. Dat zijn echt Brabantse dingen. Het is heel erg samen en op elkaar letten. Dat is bij de club ook zo. Vanaf dag een had ik een goed gevoel. Mensen die je aanspreken, heel oprecht overkomen, je willen helpen en je een goed gevoel geven."

Viergever komt over van Ajax, dat dezelfde sportieve doelen heeft als PSV. "De doelen zijn hetzelfde: kampioen worden en Champions League spelen. Bij Ajax is de pers net iets groter aanwezig en wordt er meer gehyped. Hier zijn de trainingen open, dat soort dingen. Dat is allemaal hartstikke leuk."

Viergever heeft in zijn Ajax-jaren gemerkt dat er heel veel mensen betrokken zijn bij de club en een mening hebben. Bij PSV is dat een stuk minder. "Bij Ajax zijn er toch heel veel meninkjes over het beleid. Eigenlijk al tientallen jaren, sinds Cruijff. Dan wel, dan niet, dan is die weer weg en dan komt die weer terug. Dat werkt door in de club. Er zijn ook veel trainerswisselingen geweest de afgelopen jaren."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws