Kraay jr.: 'Gio zei dat dit de laatste keer was en dat ze Boëtius goed zat waren'

Kraay jr.: 'Gio zei dat dit de laatste keer was en dat ze Boëtius goed zat waren'

14-08-2018 07:50
43

Hans Kraay junior heeft zich verbaasd over het gedrag van Jean-Paul Boëtius tijdens De Graafschap-Feyenoord. De buitenspeler uit Rotterdam pakte in Doetinchem twee gele kaarten achter elkaar door eerst een harde overtreding te maken en vervolgens de scheidsrechter op een cynisch applausje te trakteren.

Het doet Kraay junior denken aan een gesprek dat hij na de oefenwedstrijd tegen Fenerbahçe had met trainer Giovanni van Bronckhorst. "Boëtius viel toen niet in en moest na afloop sprintjes trekken met de overige reserves. Dat weigerde hij", vertelt de analist maandagavond bij Veronica Inside. De vleugelaanvaller werd als gevolg van het incident gedurende een week uit de selectie gezet. "Van Bronckhorst zei dat dit echt de laatste keer was en dat ze hem goed zat waren. Dat was voor zijn doen een stevige uitspraak."

Welke maatregelen Feyenoord nu gaat nemen, is nog onduidelijk. Kraay junior vindt het gedrag van Boëtius in elk geval ontoelaatbaar. "Dat je een overtreding maakt, dat kan. Pak dan geel en dan krijg je later wel op je donder. Maar dan ook nog zo spastisch gaan staan klappen. Je zet ook je supporters voor lul."