Update: Boëtius sluit weer aan bij Feyenoord-selectie na weekje straf

Update: Boëtius sluit weer aan bij Feyenoord-selectie na weekje straf

30-07-2018 15:05
148

Jean-Paul Boëtius is om disciplinaire redenen tot maandag 30 juli teruggezet naar het beloftenelftal van Feyenoord. Dat meldt de Rotterdamse club via de officiële kanalen. Boëtius heeft bovendien een geldboete gekregen van zijn werkgever. 

'De clubleiding en de technische staf hebben Boëtius deze straffen opgelegd naar aanleiding van een incident, na afloop van de oefenwedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Fenerbahce', schrijft Feyenoord op het digitale thuis

'Invallers en spelers die tijdens de wedstrijd geen speelminuten hadden gemaakt, moesten in Turkije na afloop van het duel een korte training afwerken. Dit om ook op deze dag van de opbouw naar het nieuwe seizoen voldoende fysieke inspanning te hebben verricht. Boëtius weigerde dat.'

De Rotterdammers voegen toe dat Boëtius (24) inmiddels zijn excuses heeft aangeboden. De rechtspoot aanvaart de opgelegde straffen. Zijn verbanning uit de selectie van trainer Giovanni van Bronckhorst betekent dat Boëtius aanstaande zondag ontbreekt tijdens het oefenduel met Levante.

Update 30/7 15.05: Jean-Paul Boëtius maakt weer deel uit van Feyenoord 1. De linksbuiten werd afgelopen week teruggezet naar de beloften, omdat hij weigerde deel te nemen aan de uitlooptraining na de oefenwedstrijd tegen Fenerbahçe (3-3). Hij betuigde spijt en na een afkoelingsperiode stond Boëtius maandag weer op het trainingsveld van 1908.