Update: Salah ontsnapt aan boete voor bellen in de auto: 'Onvoldoende bewijs'

Update: Salah ontsnapt aan boete voor bellen in de auto: 'Onvoldoende bewijs'

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 19:21do 11-10-2018 om 19:21

Een opmerkelijk bericht uit Engeland: Liverpool heeft vedette Mohamed Salah aangegeven bij de politie. De regerend Premier League-topscorer werd dit weekend gefilmd, terwijl hij tijdens het autorijden met zijn telefoon bezig was.

De Egyptenaar speelde zondag mee tijdens de 4-0 overwinning tegen West Ham United. Na afloop van de wedstrijd sloot hij aan in de file rondom het trainingscomplex. Daar werd hij gefilmd door diverse omstanders, terwijl hij zijn telefoon met beide handen vast had.

De beelden zijn doorgestuurd naar de lokale politie, bevestigt een woordvoerder tegenover The Daily Mail. "De club heeft ons, na een gesprek met de speler, attent gemaakt op de beelden. Wij hebben ook met de speler gesproken en zullen deze kwestie verder intern bespreken. De club en de speler zullen hier niet in het openbaar over spreken."

Volgens de Britse wetgeving riskeert Salah een boete van ongeveer 224 euro en maximaal zes 'strafpunten' op zijn rijbewijs. Wanneer Salah twaalf strafpunten heeft, kan zijn rijbewijs worden ingetrokken.

Update 11/10 19.21: Salah zal niet vervolgd vanwege telefoongebruik achter het stuur, laat de lokale politie weten aan Sky Sports. Volgens een woordvoerder was er 'onvoldoende bewijs' om verdere actie te ondernemen. "De betrokkene heeft een gesprek gehad met enkele van onze officieren. Hierbij hebben we advies gegeven over hoe hij zijn telefoon wél kan gebruiken in het verkeer", aldus de zegsman.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws