Ten Hag worstelt met Van de Beek, Blind en De Jong: 'Dat heb ik niet gezegd'

Ten Hag worstelt met Van de Beek, Blind en De Jong: 'Dat heb ik niet gezegd'

14-08-2018 08:05
97

De eerder toegezegde basisplaats voor Donny van de Beek in de return tegen Standard Luik is plots niet zo zeker meer. Dat meldt De Telegraaf. Volgens de ochtendkrant 'worstelt' trainer Erik ten Hag met de rol van de 21-jarige middenvelder.

Ten Hag liet eerder nog weten dat Van de Beek niet alleen tegen Heracles Almelo, maar ook in het tweede duel met Standard Luik en komend weekend in de Eredivisie in de basis zou staan. Daar komt hij nu op terug. "Ik heb niet gezegd dat Donny tegen Heracles of Standard Luik zou spelen. Ik heb gezegd dat ik een kern van zestien basisspelers heb. Ik moet er elf kiezen", reageert de coach in de ochtendkrant.

Ook over de posities van Frenkie de Jong en Daley Blind wil Ten Hag niet veel kwijt. Beide spelers kunnen zowel centraal achterin als op het middenveld uit de voeten. "De persoonlijke voorkeur van Frenkie (middenveld, red.) is niet belangrijk. Het teambelang staat voorop." Ten Hag zegt nog niet te weten wat de beste positie voor De Jong is. "Nee, dat is helemaal niet gek, want het moet zich allemaal nog settelen."

"Vorig seizoen was het heel duidelijk. Toen Frenkie achterin wegviel, vielen onze stabiliteit en het tempo aan de bal weg. Maar we hebben Daley aangetrokken om Frenkie op het middenveld te laten spelen."

Lees ook'Ten Hag komt toezegging aan Van de Beek niet na: middenvelder weer op de bank'