PSV-aanwinst 'veel beter dan iedereen denkt': 'Zie gelijkenissen met Modric'

PSV-aanwinst 'veel beter dan iedereen denkt': 'Zie gelijkenissen met Modric'

14-08-2018 08:25
91

Volgens  Ron Jans en Arnold Bruggink kan PSV veel plezier gaan beleven aan Ryan Thomas. De 23-jarige Nieuw-Zeelander wordt dinsdagmiddag gepresenteerd door de landskampioen, die hem overneemt van PEC Zwolle.

Bruggink herinnert zich het optreden van Thomas tegen AZ vorig seizoen. "Toen was hij zo goed aan de bal, dat de tegenstanders gek werden", zegt de analist tegen De Stentor. "Op een gegeven moment overdreef hij het ook een beetje. Maar ik heb veel wedstrijden van hem gezien en ik vind het echt een strateeg, met grote kwaliteiten die PSV goed kan gebruiken."

Wedden

Meer odds

Jans had de middenvelder bij PEC onder zijn hoede. "Ik vind Ryan een extreem goede speler en eigenlijk heeft het me verbaasd dat het zo lang heeft geduurd totdat een club hem overnam", stelt de technisch manager van FC Groningen, die een jaar geleden niet uitsloot dat Thomas uiteindelijk bij Real Madrid zou terechtkomen. "Niet meteen, maar ik zie bijvoorbeeld wel gelijkenissen met Luka Modric. De slimmigheden in het spel en ook een carrière die vrij laat op gang komt."

Jans beseft dat Thomas het eerst bij PSV moet laten zien. "Een jongen als Bart Ramselaar bevindt zich op dit moment op het tweede of derde plan. Dat zie ik Ryan niet overkomen." Bruggink is het daar mee eens. "Hij laat zijn teamgenoten beter spelen, is slim, ziet de ruimtes en onderschept ontzettend veel ballen. Thomas heeft andere kwaliteiten dan spelers als Jorrit Hendrix en Ramselaar. Deze speler is veel beter dan iedereen denkt."