'Mijn samenwerking met Ten Hag is prima, daar laat ik toekomst niet van afhangen'

'Mijn samenwerking met Ten Hag is prima, daar laat ik toekomst niet van afhangen'

14-08-2018 09:30
45

Donny van de Beek maakte al drie trainers mee bij Ajax. De middenvelder zegt in een interview met Helden een goede band te hebben met de huidige oefenmeester Erik ten Hag, hoewel hij de laatste weken uit de basis is verdwenen.

"Sinds ik in het eerste zit, heb ik drie verschillende trainers gehad. Met iedereen heb je een ander soort band. Maar tot nu toe gaat onze samenwerking prima. Dus ik laat daar mijn toekomst niet van afhangen", laat de 21-jarige Van de Beek weten in het magazine. "Kijk, een carrièreplanning is altijd lastig, want vaak loopt het toch anders. Als ik naar vorig seizoen kijk, denk ik dat ik nog veel beter kan. Voor mij valt er hier ook nog genoeg te leren."

De middenvelder gaat ook in op de vergelijking met Davy Klaassen, zijn voorganger op het middenveld van Ajax. "Ik ben vaak vergeleken met Davy. We zijn allebei blond, spelen op dezelfde positie en hebben een beetje dezelfde weg bewandeld. Vanuit de Ajax-jeugd naar het eerste. Dan denken mensen meteen dat we dezelfde soort speler zijn. Maar Davy is in veel opzichten verder dan ik, hij is ook ouder. Soms vind ik die vergelijking ook irritant. Iedereen is uniek."

Lees ookTen Hag worstelt met Van de Beek, Blind en De Jong: 'Dat heb ik niet gezegd'