'Dikkie' De Ligt: 'Eerste wat ze bij Ajax deden, was me naar een diëtiste sturen'

'Dikkie' De Ligt: 'Eerste wat ze bij Ajax deden, was me naar een diëtiste sturen'

14-08-2018 10:44
38

Matthijs de Ligt is nog maar net negentien jaar, maar zou qua postuur niet misstaan bij verdedigers in de Premier League. Die bouw heeft hij altijd al gehad, zo verklaart hij het magazine Helden.

"Ik was nooit echt klein, maar wel stevig gebouwd. Ik voetbalde bij FC Abcoude en werd daar gescout. Het eerste wat ze deden toen ik bij Ajax kwam, was mij naar een diëtiste sturen", vertelt de verdediger, die in de jeugdopleiding van Ajax aanvankelijk 'dikkie' werd genoemd. "Ik vond dat niet erg. Juist wel interessant en leuk. Ik heb de adviezen goed opgepakt. Ik moet van nature meer op mijn lichaam en voeding letten dan een ander."

Wedden

Meer odds

Zijn teamgenoot Frenkie de Jong geeft aan onder de indruk te zijn van het lichaam van De Ligt. "Die benen van Matthijs zijn toch net boomstammen? Ik kom inderdaad niet zo snel aan. Maar het was ook nooit zo dat ik per se zwaarder moest worden. Mijn gewicht is prima. Hoewel, een paar kilo’s spiermassa erbij zou best kunnen. Maar ik word niet extra het krachthonk ingestuurd of zo."

De Ligt hoeft op zijn beurt ook weer niet extreem op zijn eten te letten. "Ik eet af en toe ook echt wel wat minder gezonds. Maar over het algemeen doe ik wat ik denk dat goed is voor mijn lichaam. Met een biertje maak je mij sowieso niet blij, dus dat scheelt."