Breaking news

'PSV hoopt na Unnerstall-deal op meer en klopt bij Twente aan voor Drommel'

FC Emmen vol oud-Groningers: 'Wat Groningen 1 moest zijn, is Emmen 1 geworden'

FC Emmen vol oud-Groningers: 'Wat Groningen 1 moest zijn, is Emmen 1 geworden'

Gepubliceerd: dinsdag 14 augustus 2018 om 12:41di 14-08-2018 om 12:41

FC Emmen begon het avontuur in de Eredivisie afgelopen weekend uitstekend. Op bezoek bij ADO Den Haag won de promovendus met 1-2. Opvallend is dat bij de club veel spelers zitten met een verleden bij FC Groningen.

Onder meer Glenn Bijl (23), maker van de 0-1, redde het niet bij FC Groningen, maar speelt nu wel Eredivisie met FC Emmen, zo schrijft De Telegraaf. Volgens trainer Dick Lukkien, zelf lange tijd werkzaam geweest bij FC Groningen, is het niet zo vreemd dat er veel spelers met een Groningen-verleden bij Emmen spelen. "Je kijkt naar spelers uit je netwerk, waar ik dan mee gewerkt heb", legt hij uit.

Volgens Lukkien is het grote voordeel dat hij de jongens kent. "Een aantal moest weg vanwege blessureleed of andere omstandigheden. Voor die jongens is er via een ander pad misschien een mooie rol in de Eredivisie weggelegd. Sommigen gaan in één rechte lijn naar boven, anderen met een knik daarin. Ze zijn niet direct ’niet goed genoeg’", stelt hij.

Een andere Emmen-speler met een Groningen-verleden is de 21-jarige Keziah Veendorp, die niet verder kwam dan twintig minuten in de hoofdmacht van Groningen. "Al met al ben ik met alles zelf niet professioneel genoeg omgegaan. Wat Groningen 1 moest zijn, is Emmen 1 geworden. En dat is een geweldige tweede kans."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws