'Champions League-miljoenen lonken voor Ajax: nog drie wedstrijden voor jackpot'

'Champions League-miljoenen lonken voor Ajax: nog drie wedstrijden voor jackpot'

14-08-2018 15:41
119

Ajax is er veel aan gelegen om dinsdagavond af te rekenen met Standard Luik. Naast het sportieve succes, lonken ook de miljoenen in de Champions League.

Voetbal International zocht uit wat Ajax kan verdienen bij Europees succes. De Amsterdammers moeten dinsdag eerst Standard Luik verslaan en treffen dan Slavia Praag of Dinamo Kiev in de play-offs van de Champions League. Haalt Ajax voor het eerst in vier jaar de groepsfase, dan ligt er een startpremie van 15,25 miljoen euro klaar. Met 2,7 miljoen per overwinning en negen ton per gelijkspel kunnen de inkomsten fors oplopen.

Weet Ajax te overwinteren in de Champions League, dan casht de Amsterdamse club 9,5 miljoen euro. Daar blijft het volgens VI niet bij. Op basis van de coëfficiëntenlijst voor clubs wordt er nog eens 585 miljoen euro verdeeld én keert de zogeheten marketpool nog 292 miljoen euro uit. De opbrengsten voor clubs zijn de laatste jaren fors gestegen. Het lucratieve scenario treedt alléén in werking als Ajax zich weet te plaatsen voor de Champions League.