'PSV bereikt definitief akkoord over verkoop Gudmundsson: voor klein bedrag weg'

'PSV bereikt definitief akkoord over verkoop Gudmundsson: voor klein bedrag weg'

14-08-2018 17:11
61

Het is rond: Albert Gudmundsson gaat PSV inruilen voor AZ. Beide clubs hebben definitief overeenstemming bereikt over een transfer van de IJslander.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad dinsdagmiddag. Zondag wist de krant, samen met Voetbal International en De Telegraaf al te melden dat Gudmundsson hoogstwaarschijnlijk de overstap zou maken naar Alkmaar. Nu ligt er een definitief akkoord. Naar verwachting wordt de IJslander 'op korte termijn' gepresenteerd bij AZ, aldus het ED.

Met de overgang is een kleine twee miljoen euro gemoeid. Gudmundsson kreeg van PSV de aanbieding om zijn aflopende verbintenis met meerdere jaren te verlengen, maar dat werd geweigerd. Hij wilde graag elders voor zijn kans gaan. Gudmundsson had in Eindhoven nog een contract tot de zomer van 2019. PSV heeft een doorverkooppercentage afgesproken met AZ. 

In Alkmaar moet hij de naar Brighton & Hove Albion vertrokken Alireza Jahanbakhsh doen vergeten. AZ heeft met Calvin Stengs nog een buitenspeler achter de hand, maar die is momenteel geblesseerd.