'Mijn doorbraak bij Ajax moet samengaan met prestaties. Doe het niet voor minder'

'Mijn doorbraak bij Ajax moet samengaan met prestaties. Doe het niet voor minder'

14-08-2018 18:31
50

Carel Eiting begrijpt dat de reserverol van Donny van de Beek bij Ajax hard is aangekomen. Harder dan wanneer het hemzelf zou overkomen. Dat heeft volgens de Ajacied te maken met het feit dat Van de Beek al langer in de Amsterdamse hoofdmacht speelt en zelfs interlands heeft gespeeld.

Van de Beek is sinds een aantal wedstrijden niet zeker meer van een vaste plek op het middenveld. Eiting zegt tegen Voetbal International dat ook hij op de bank zat tegen Standard Luik, maar dat hij de situaties niet met elkaar wil vergelijken. "Hij heeft al heel veel wedstrijden in Ajax 1 gespeeld, heeft zelfs al interlands achterzijn naam staan. Dan reageer je logischerwijs anders op een reservebeurt dan wanneer mij dat nu overkomt", zegt Eiting tegen VI.

Net als Van de Beek wil ook Eiting zoveel mogelijk spelen in Ajax 1. "De overeenkomst is dat we allebei zoveel mogelijk willen spelen. Dat lijkt me normaal, dat geldt voor iedereen hier. Ook in mij schuilt een vechter. Dat zal wel moeten ook, anders heb je niks bij Ajax te zoeken. Tegelijkertijd moet ik realistisch en rustig blijven. Ik ben blij met de kansen die ik krijg en dan is het aan mij daar het beste van te maken."

Eitings eerste doelstelling was herstellen van zijn knieblessure. Nu wil hij concurreren, basisspeler worden én kampioen worden. "Wanneer ik aan het eind van dit seizoen als vaste basisspeler met lege handen sta, kan ik onmogelijk tevreden zijn. Mijn doorbraak moet samengaan met teamprestaties. Voor minder doe ik het niet."