'Champions League kan zeker een extra stimulans zijn om bij Ajax te blijven'

'Champions League kan zeker een extra stimulans zijn om bij Ajax te blijven'

15-08-2018 00:10
58

Matthijs de Ligt droomt van de Champions League. Dinsdagavond zette Ajax weer een stap in de goede richting met een 3-0 zege op Standard Luik, waardoor de Amsterdammers in de play-offs staan.

Alleen tegenstander Dinamo Kiev kan de droom van De Ligt nog verstoren. De Ajax-aanvoerder wil niets liever dan in de Champions League spelen. "Dat is iets waar je als jonge speler van droomt. Het zou zeker een extra stimulans kunnen zijn om te blijven", laat hij weten aan Ziggo Sport.

De Ligt heeft naar eigen zeggen weinig te klagen. "We zijn door naar de volgende ronde, de transferperiode is bijna op zijn eind en ik ben aanvoerder. Ik voel me goed bij Ajax en ik ben blij dat ik hier mijn wedstrijden kan spelen. Als elke avond zoals deze is, dan is dat natuurlijk top. We moeten ervoor zorgen dat we dat elke week op de mat kunnen leggen."

Over eventuele belangstelling van buitenlandse topclubs wil De Ligt niets kwijt. "Of er nog aan me wordt getrokken? Ja, bij corners. Maar voor de rest niet zo veel, volgens mij", lacht hij. "Er kan nog veel gebeuren, maar op dit moment is het vrij rustig."