Frenkie de Jong provoceert niet: 'Nee, er zit een gedachte achter'

Frenkie de Jong provoceert niet: 'Nee, er zit een gedachte achter'

15-08-2018 08:53
73

Frenkie de Jong dolt de tegenstander alleen als het functioneel is. Dat sommige spelers van de tegenstander in het bijzijn van de Ajacied te kijk worden gezet, is met een reden en niet provocerend bedoeld.

"Nee, dat is niet provocerend. Mensen hebben de illusie dat het provoceren is als je de bal lang bij je houdt, maar soms is het handig om iemand naar je toe te trekken, want dan komt er ergens anders weer ruimte", verklaart De Jong na afloop van Ajax - Standard Luik (3-0) aan AT5. "Het lijkt dan dat je provoceert omdat je langer aan de bal bent, maar er zit een gedachte achter."

Ajax schakelde Standard uit en moe nog één horde nemen om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. In de play-offs is Dinamo Kiev de tegenstander. De Jong was niet van plan om direct Wikipedia te doorzoeken, op zoek naar informatie over Kiev. "Vanavond niet, maar we krijgen de informatie van de trainers."

"Ik ga niet op Wikipedia zitten, maar ik ga wel even kijken wie ze hebben en wat ze hebben gedaan. Ze zijn tot de laatste ronde gekomen, dus ze zullen vast een goede ploeg hebben. Een aantal jaren geleden heeft Ajax zich via Kiev geplaatst. Hopelijk hebben we dat scenario nu weer."