Kieft: Als er iemand niet de beste man van het veld was, was hij het

Kieft: "Als er iemand niet de beste man van het veld was, was hij het"

15-08-2018 12:46
98

Wim Kieft en Youri Mulder loven de prestatie van Ajax, maar zagen na de 3-0 wel verslapping optreden. Dat is niet gek, oordelen de analisten.

"Bij 3-0..Er waren twee momenten. Hakim Ziyech verspeelde nog een balletje, waar wel een kans uit kwam en ook Frenkie de Jong had balverlies", analyseert Mulder bij Ziggo Sport. Dat kreeg Ziyech even te horen van zijn aanvoerder. "Hij werd gelijk gecorrigeerd. De Ligt gaf meteen Ziyech even op z'n donder. Dat was wel goed."

Na afloop was het publiek in de Johan Cruijff Arena in extase. Kieft: "Dat komt ook omdat het een goede wedstrijd was van Ajax. Ze hebben wel indruk gemaakt, vind ik. In het begin van de tweede helft is het klaar en hebben zij geen hoop meer. Ze hoopten op een snelle aansluitingstreffer. Daarna verval je in concentratieverlies. Dat is niet heel erg gek, dus het is een heel goede prestatie."

Nicolas Tagliafico werd uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd, maar dat had wat Kieft betreft iemand anders moeten zijn. "Als er iemand niet de beste man van het veld was, was hij het. Dat vind ik dan wel heel erg opmerkelijk."

"Ik vond Tadic geweldig spelen. Zo sterk aan de bal en goed in de combinatie. Wij zaten achter het doel. Dan kun je zien hoe er in de kleine ruimtes gespeeld wordt. Er is heel weinig ruimte, maar daar heeft hij weinig moeite mee. Het is wel echt een heel goede speler."