De Jong: 'Hebben een biertje genomen en er is ook iemand naar McDonalds gegaan'

De Jong: 'Hebben een biertje genomen en er is ook iemand naar McDonalds gegaan'

15-08-2018 13:41
39

De spelers van De Graafschap hebben de overwinning op Feyenoord gevierd met bier en McDonalds. Trainer Henk de Jong gaf zijn selectie een paar uur lang vrijbrief om te doen wat ze wilden. 

"We zijn even blij geweest en hebben muziek gedraaid in de kleedkamer, van die Nederlandstalige muziek", zegt De Jong tegen Veronica. "Dan zingen ze even lekker met z'n allen, heerlijk."

"We hebben een biertje genomen en er is volgens mij ook iemand naar McDonalds gegaan. Ze mochten van mij doen wat ze wilden. Dat doen ze niet elke dag. Dat mocht één keer. Ik ga nooit met m'n jongens mee. Ik hou er niet van. Iemand met mijn omvang moet dat niet doen."

Het duel met Feyenoord had een extra emotionele lading vanwege de verongelukte De Graafschap-fan. De 28-jarige supporter kwam bij een auto-ongeluk om het leven. De Jong kende hem goed. "Hij is verongelukt door een dronken automobilist. Een leuke gast."

"Het mooie is dat er dan heel veel warmte vanuit het voetbal komt. Het broertje van mijn vrouw is verongelukt. Dan merk je uit de voetballerij dat er heel veel warmte komt. Daar krijg je heel veel steun uit. Zeker in het begin heb je daar heel veel aan."