Willem II geeft klap op transfer: 'Ik ken ze goed van mijn tijd bij Ajax'

Willem II geeft klap op transfer: 'Ik ken ze goed van mijn tijd bij Ajax'

15-08-2018 16:16
19

Willem II heeft zich versterkt met Aras Özbiliz. De 28-jarige aanvaller wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Besiktas, zo maakt de eredivisionist bekend.

De komst van Özbiliz komt niet uit de lucht vallen. Hij trainde al anderhalve week mee bij Willem II, dat woensdag het papierwerk afrondde. Özbiliz kan vrijdag tegen FC Groningen meteen spelen. "De bezetting in onze aanval was nog te dun. Met Aras halen we een type speler in huis dat we nog niet hadden. Hij kan voorin op alle posities uit de voeten", jubelt technisch directeur Joris Mathijsen.

Özbiliz werd opgeleid door Ajax en maakte in november 2010 zijn Eredivisie-debuut voor de Amsterdamse club. Na twee seizoenen ging de aanvaller naar Rusland, waar hij uitkwam voor Kuban Krasnodar en Spartak Moskou. Hij stond vervolgens onder contract bij Besiktas, dat hem uitleende aan Rayo Vallecano en FC Sheriff Tiraspol.

"De laatste jaren waren moeizaam en heb ik weinig gespeeld", erkent Özbiliz. "Nu wil ik weer kunnen genieten van het spelletje. Het is voor mij een heel bewuste keuze geweest om naar Willem II te komen. Ik ken Adrie, en vooral Gery, goed van mijn tijd bij Ajax. Met hen werken in een vertrouwde Nederlandse omgeving, dat voelt heel goed."