Ontkenning bij Van Bronckhorst: Wel kwalijk dat dit naar buiten komt

Ontkenning bij Van Bronckhorst: "Wel kwalijk dat dit naar buiten komt"

15-08-2018 17:48
62

Giovanni van Bronckhorst ontkent dat hij ten overstaan van de spelersgroep zijn positie ter discussie heeft gesteld. Voetbal International pakte woensdag uit met dat nieuws.

Na de zeperd tegen De Graafschap (2-0 verlies) zou Van Bronckhorst in de kleedkamer hebben gevraagd of zijn spelers nog wel vertrouwen in hem hebben. Dat klopt niet, aldus de Feyenoord-trainer op de persconferentie voor de return tegen AS Trencin. "Ik heb het praatje algemeen gehouden en heb kritisch in de spiegel gekeken. De context is anders", aldus Van Bronckhorst, geciteerd door RTV Rijnmond.

"Ik vind dat de gesprekken die ik met mijn spelers heb, strikt persoonlijk zijn. Ik laat mijn gevoel spreken, loop nergens voor weg. Ik vind het wel kwalijk dat dit naar buiten komt. Ik hoop dat degene, die dit naar buiten brengt, er óók voor gaat en in de spiegel kijkt", vervolgt Gio. "Hier zit een coach die 100 procent gefocust is en steun krijgt van de club en spelers. Dat is wat we met elkaar bespreken. Dat is hoe de situatie is."

Feyenoord trapt donderdag om 20.30 uur af tegen Trencin, dat een 4-0 voorsprong uit het heenduel verdedigt. Van Bronckhorst: "Ik geloof in een topresultaat. Het geloof en de wil is er. De werkdiscipline is er. Dat is de insteek van mij en de groep. Het is belangrijk om dat te hebben om een goed resultaat te halen. Ik ben het gewend dat het sentiment negatief is. Maar je moet de focus houden.'"