Atlético Madrid wint Europese Super Cup na heerlijke wedstrijd tegen Real

15-08-2018 23:32
66

Atlético Madrid heeft in Tallinn beslag gelegd op de Europese Super Cup. Na negentig minuten hielden Real en Atlético elkaar in evenwicht, maar via goals van Saúl en Koke trok Atlético uiteindelijk aan het langste eind: 2-4.

Atlético Madrid kon zich geen betere start wensen. Binnen de minuut stond de winnaar van de Europa League namelijk al op voorsprong. Diego Costa penetreerde de zestienmeter van Real Madrid in en haalde verwoestend uit: 0-1. Hij maakte daarmee het snelste doelpunt ooit in de Europese Super Cup.

Niet veel later kwam Sergio Ramos goed weg toen hij zijn elleboog in het gezicht van de doelpuntenmaker plantte. De verdediger van Real werd door de Poolse arbiter Szymon Marciniak niet op de bon geslingerd. Na rust nam Diego Costa overigens wraak, ook zonder daar een kaart voor te krijgen. Real kwam in de loop van de eerste helft steeds beter in de wedstrijd en kwam uiteindelijk ook op gelijke hoogte. Na een uitstekende actie trok Gareth Bale de bal voor richting tweede paal, waar Karim Benzema de gelijkmaker binnenkopte.

Het duurde even tot het na rust tot echte kansen kwam. Nadat Luka Modric als invaller binnen de lijnen was gekomen, kreeg Real Madrid een klein halfuur voor tijd de ideale mogelijkheid om de leiding te nemen toen Juanfran hands maakte in de eigen zestien. Sergio Ramos ontfermde zich vervolgens over de penalty. De verdediger faalde niet vanaf elf meter: 2-1.

Daarmee leek Real Madrid op weg naar de winst in de Super Cup. Atlético Madrid slaagde er maar moeizaam in om gevaar te stichten voor het doel van de stadsgenoot. Een goede tien minuten voor tijd lukte het Atlético toch terug te komen in de wedstrijd. Na goed doorzetten van Ángel Correa kreeg Diego Costa de bal voor zijn voeten. De spits tekende van dichtbij voor de gelijkmaker: 2-2.

In de eerste helft van de verlenging trok Atletico Madrid de wedstrijd vervolgens naar zich toe. Op aangeven van Thomas Partey schoot Saúl Ñíguez op weergaloze wijze de 2-3 tegen de touwen. Real moest op zoek naar de gelijkmaker, maar zag Atlético via Koke verder uitlopen.

De taak voor Real was duidelijk in de tweede helft van de verlenging: er moest twee keer gescoord worden. De ploeg van Julen Lopetegui slaagde er echter niet meer in om het Atlético lastig te maken, dat daardoor voor de derde keer in de geschiedenis de Europese Super Cup wint. In 2010 en 2012 slaagde Los Rojiblancos daar ook al in.