Brands maakt indruk met vier late toptransfers: Met zes man in de bestuurskamer

Brands maakt indruk met vier late toptransfers: "Met zes man in de bestuurskamer"

16-08-2018 07:44
23

Marcel Brands heeft niet veel tijd nodig gehad om zijn stempel te drukken bij Everton. De van PSV overgekomen director of football eiste op de laatste dag van de Engelse transferwindow de hoofdrol op door vlak voor het sluiten van de markt liefst vier grote transfers af te sluiten.

André Gomes en Yerry Mina kwamen over van FC Barcelona, Kurt Zouma werd gehuurd van Chelsea en de clubloze Braziliaan Bernard tekende op Goodison Park. Toen de hectische deadline eenmaal achter de rug was, kreeg Brands een telefoontje van voorzitter Bill Kenwright. "Hij zei tegen mij: welkom in Engeland", vertelt de Brabander aan The Liverpool Echo. "Het was een drukke, speciale dag, want ik houd er niet van om dingen op het laatste moment te doen. Maar ik ben niet iemand die snel emotioneel wordt of in de stress schiet."

Brands wist zich bovendien gesteund door de overige beleidsbepalers van Everton. "Dat heeft veel indruk op me gemaakt. Ik had het in mijn eentje niet gekund", aldus een dankbare Brands. "We zaten op de laatste dag constant met zes man in de bestuurskamer. David Harrison (director of football operations, red.) zat in Barcelona en ik had constant telefonisch contact met Kenwright. We hebben keihard gewerkt met zijn allen."

Lees ook: Brands geprezen na indrukwekkende slotdag op transfermarkt: 'Brands is een genie'