Helmond Sport wil assistent na 21 jaar kwijt: 'Besluit is nergens op gebaseerd'

Helmond Sport wil assistent na 21 jaar kwijt: 'Besluit is nergens op gebaseerd'

16-08-2018 09:19
36

Helmond Sport wil na 21 jaar af van assistent-trainer Mario Verlijsdonk. De man uit Zeilberg wil zich daar niet bij neerleggen en heeft advocaten ingeschakeld.

In gesprek met Eindhovens Dagblad laat de 60-jarige Verlijsdonk zijn teleurstelling blijken. "Ik verdien het om op het veld te staan", stelt hij. Helmond Sport wil echter van de trainer af. "De club heeft een besluit genomen, dat nergens op is gebaseerd", vindt hij.

Een week voor het begin van de voorbereiding kreeg Verlijsdonk te horen dat de club niet met hem door wil. Volgens algemeen directeur Leon Vlemmings is het een 'breed gedragen beslissing vanuit de club'. Verlijsdonk wil echter van niets weten. "Ik heb me altijd voor honderd procent ingezet. In 21 jaar is Helmond Sport mijn club geworden, ik ben er ook trots op om onderdeel van de Helmond Sport-familie te zijn."

Verlijsdonk heeft bij Helmond Sport een contract voor onbepaalde tijd en in de begroting heeft Helmond Sport geen rekening gehouden met een eventuele afkoopsom. Verlijsdonk tobde vorig jaar met zijn gezondheid en kreeg te maken met meerdere overlijdensgevallen in zijn familie. Toch bleef hij zijn werk doen. Verlijsdonk wil graag terugkeren op het veld en wil er alles aan doen bij Helmond Sport actief te blijven.