Cocu: 'De mogelijkheden zijn zeer beperkt, ik wist dat we creatief moesten zijn'

Cocu: 'De mogelijkheden zijn zeer beperkt, ik wist dat we creatief moesten zijn'

Gepubliceerd: donderdag 16 augustus 2018 om 10:55do 16-08-2018 om 10:55

Phillip Cocu kreeg deze week zijn eerste teleurstelling te verwerken: Fenerbahçe werd in de derde voorronde van de Champions League uitgeschakeld door Benfica. Bovendien heeft de Turkse club afgelopen zomer weinig uit kunnen richten op de transfermarkt.

Cocu moet de nummer twee van Turkije naar nieuwe successen leiden. Aan geld is geen gebrek, maar Fenerbahçe is nog wel gebonden aan restricties die de UEFA de club oplegde in het kader van Financial Fair Play. "Dit gehele seizoen zullen we daar nog mee te maken hebben", aldus Cocu in het Algemeen Dagblad. "De mogelijkheden op de markt zijn daardoor zeer beperkt. Ik wist toen ik hier begon dat we creatief moeten zijn en bewuste keuzes moeten maken. Daarom hebben de transfers wat langer geduurd en moet de club het in huurconstructies zoeken."

Daardoor lijkt de ploeg nog niet helemaal op elkaar ingespeeld, al werd de eerste competitiewedstrijd tegen Bursaspor wel winnend afgesloten: 2-1. Toch zou Cocu graag zien dat Fenerbahçe, net als PSV eerder, 'de controle over wedstrijden' krijgt. "De structuur om dat te bereiken, die staat wel na de eerste anderhalve maand. Verder willen we ook wat sneller de bal terugwinnen en met meer pressie naar voren spelen dan ze hier gewend zijn. Wat ik zie in ons spel, stemt me positief."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Cocu het redden in Turkije?

Ja
39%
Nee
61%
(2618 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws