Helder over Bergkamp: 'Ik dacht: jij hebt nog meer geld en betaalt voor iedereen'

Helder over Bergkamp: 'Ik dacht: jij hebt nog meer geld en betaalt voor iedereen'

16-08-2018 11:56
49

Het verhaal dat Glenn Helder in het verleden niet goed met geld om kon gaan is inmiddels bekend. In de auto bij Andy van der Meijde vertelt hij hoe anders dat was bij Dennis Bergkamp.

"Dennis kiest ervoor om dingen niet op televisie te laten zien, maar hij is echt een toffe gozer", begint Helder. "Dat zeg ik niet omdat ik met hem heb samengevoetbald heb, maar hij is echt een toffe gozer. Je ziet ook dat iedereen die met hem gespeeld heeft hetzelfde zegt."

Helder wenst dat hij in het verleden wat vaker naar hem had geluister, erkent hij. "Want hij heeft me vaak genoeg tips gegeven en gezegd hoe ik dingen anders moet doen. Bijvoorbeeld met dat rondjes geven enzo. Ik dacht: ja jij hebt nog meer geld, jij betaalt echt voor iedereen. Maar hij zei: Waarom? Omdat ik meer geld heb moet ik voor iedereen betalen? Ik zal misschien wel een rondje geven, maar ik ga geen tien of twintig rondjes geven, zoals jij. Je bent niet goed bij je hoofd. Ik dacht toen: ja, jij bent niet goed bij je hoofd. Als ik hem nu tegenkom zeg ik: Je hebt gelijk hoor, haha."