Vitesse-aankoop: 'Dokter zei dat ik geluk had als ik ooit nog zou kunnen lopen'

Vitesse-aankoop: 'Dokter zei dat ik geluk had als ik ooit nog zou kunnen lopen'

Gepubliceerd: donderdag 16 augustus 2018 om 14:11do 16-08-2018 om 14:11

Vitesse versterkte zich deze zomer met Matús Bero. Voor de middenvelder, die overkwam van Trabzonspor, was het zes jaar geleden nog onzeker of hij carrière zou kunnen maken als profvoetballer.

De toen zestienjarige Bero zag zijn carriere bijna aan zich voorbij gaan door 'een simpele tackle'. "Ziekenhuis, een operatie aan mijn knie en daarna het oordeel van de dokter. Die vertelde me dat ik heel veel geluk zou hebben als ik ooit nog zou kunnen lopen. Over voetballen wilde hij het niet eens hebben", vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Bero was toen nog jeugdspeler van AS Trencin. "Het klinkt nu een beetje stom, maar ik heb dat vanaf het eerste moment niet geaccepteerd. Ik heb meteen gezegd dat dat onmogelijk was, dat ik wel weer zou gaan voetballen. Dat was een cruciaal moment in mijn leven", vertelt hij.

De middenvelder deed er vervolgens alles aan om weer fit te worden. Bij de club waren er nauwelijks faciliteiten, maar Bero raapte zijn centen bij elkaar en ging aan de slag met een fysiotherapeute. "Ik had en klein contractje en denk dat God die fysiotherapeute heeft gestuurd. Mijn laatste en al mijn geld heb ik daaraan besteed. En kijk nu."

Poll

Kan Vitesse kampioen worden?

(4215 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws