Ajax lost waarschuwingsschot: 'Geld verdienen over de rug van Ajacieden'

Ajax lost waarschuwingsschot: 'Geld verdienen over de rug van Ajacieden'

Gepubliceerd: donderdag 16 augustus 2018 om 20:20do 16-08-2018 om 20:20

Ajax krijgt volgende week 53.000 Ajacieden over de vloer tegen Dinamo Kiev, maar de vraag was zo groot dat de club het stadion drie keer kon vullen. Dat schrijft supportersvereniging Ajax Life.

Ajax schakelde dinsdag Standard Luik uit en moet nog één horde nemen om zich voor het eerst in vier jaar tijd te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League, waardoor kaarten logischerwijs extra gewild zijn. In één dag werden er 30.000 toegangskaarten verkocht. Donderdag was alles uitverkocht. 'Ook straks in de groepsfase zijn er 53.000 kaarten beschikbaar terwijl Ajax het stadion gezien de vraag wel drie keer kan vullen', schrijft Ajax Life.

Doordat de vraag naar kaarten zo groot is, zijn er ook supporters die de tickets voor woekerprijzen aanbieden op Marktplaats. Daar is Ajax niet van gediend. Ticketprijzen variëren van vijftig euro per stuk tot ongeveer driehonderd euro per stuk. 'Het betreurt Ajax dat sommige mensen over de rug van Ajacieden geld willen verdienen door een goedkoop kaartje te scoren en vervolgens voor het dubbele aan te bieden op Marktplaats', aldus Ajax Life.

'Doorverkoop is Ajax een doorn in het oog en bovendien niet toegestaan. De club benadrukt desgevraagd nogmaals dat zwarthandel strafbaar is. En als iets strafbaar is, wordt er actie ondernomen. Vraag dit maar na bij mensen die eerder kaartjes op Marktplaats zetten, maar nu een stadionverbod hebben en niet meer welkom zijn. De voorbeelden zijn helaas legio.'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws