Van Persie treft oude leermeester: 'Kan nog minstens twee jaar mee'

Van Persie treft oude leermeester: 'Kan nog minstens twee jaar mee'

17-08-2018 11:59
45

AS Trencin-trainer Ricardo Moniz heeft tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Feyenoord genoten van Robin van Persie. De 54-jarige Rotterdammer werkte als jeugdtrainer van Feyenoord al samen met de huidige Oranje-topscorer aller tijden.

Van Persie ontbrak tijdens de heenwedstrijd in Slowakije, tot grote opluchting van Moniz. "Heel fit, veel dreiging... Hij kan nog minstens twee jaar doorgaan, als ik hem zo zie spelen. Ik weet alleen niet hoe goed hij herstelt na zo'n wedstrijd", vertelt de trainer aan Voetbal International. "Hij is van internationale klasse geweest. Mijn spelers kijken ook heel erg tegen hem op. Als je dan Van Persie uitschakelt, is dat natuurlijk extreem."

Moniz ziet in zijn oude pupil een toekomstig toptrainer. "Arsène Wenger was een vaderfiguur voor hem en sloeg zijn arm om zijn schouder, om het beste uit Robin te halen. Nu zijn er veel straatvoetballers die ook zoiets nodig hebben", denkt de Trencin-trainer. "De uitzonderlijke types zijn meestal de moeilijkste jongens en Robin was ook niet de makkelijkste. Daardoor zou hij iedereen kunnen raken. En hij heeft zoveel charisma en uitstraling."

No Poll