Zorgen Van Bronckhorst: coach 'kortaf' over Jörgensen; Van Persie twijfelgeval

Zorgen Van Bronckhorst: coach 'kortaf' over Jörgensen; Van Persie twijfelgeval

17-08-2018 16:44
61

Het is de vraag of Robin van Persie zondag in actie kan komen voor Feyenoord in de stadsderby tegen Excelsior. De 35-jarige aanvaller kwam donderdag nog in actie tegen AS Trencín.

Van Persie heeft normaal gesproken meer tijd nodig om te herstellen van een wedstrijd dan drie dagen, meldt het Algemeen Dagblad. Nicolai Jörgensen zal de routinier in ieder geval niet vervangen. In De Kuip is het stil rondom de Deense spits. "Ik ben zo kortaf over Jörgensen omdat we zelf ook niet exact weten hoe het er voor staat", reageert trainer Giovanni van Bronckhorst.

"Ik hoop dat we daar binnenkort meer duidelijkheid over krijgen", vervolgt de oefenmeester. "Wat er onduidelijk is, zijn blessure of het moment van terugkeer? Dat laatste." Mocht Van Persie niet kunnen spelen, dan lijkt Dylan Vente zijn aangewezen vervanger.

Jeremiah St. Juste en Renato Tapia trainen wel weer mee. Of ze al beschikbaar zijn voor het treffen met Excelsior in De Kuip, is onduidelijk. Eric Botteghin is geschorst. Sven van Beek zal hem vervangen.