Negentig minuten voor 'veteraan' Drenthe: Ik vroeg: hoe oud ben je?

Negentig minuten voor 'veteraan' Drenthe: "Ik vroeg: hoe oud ben je?"

Gepubliceerd: zaterdag 18 augustus 2018 om 11:44za 18-08-2018 om 11:44

Royston Drenthe liep vrijdagavond met Sparta tegen een 2-1 nederlaag bij FC Twente aan, maar had alle reden tot lachen. De 31-jarige linkspoot speelde voor het eerst in ruim twee jaar tijd weer een profwedstrijd.

Drenthe maakte in de Grolsch Veste de negentig minuten vol en stond na afloop FOX Sports te woord. "Na een verloren pot ben ik nooit tevreden, maar ik mag qua fysieke gesteldheid zeker niet klagen. Negentig minuten zonder problemen? Nou, niet zonder problemen. Maar als professional moet je soms tot het gaatje gaan. Ik denk dat we vandaag (vrijdagavond, red.) al een beetje de oude Royston hebben gezien."

Met zijn 31 jaar was Drenthe één van de ouderen op het veld. De oud-speler van onder meer Feyenoord en Real Madrid kan hartelijk lachen om dat gegeven. "Ik voel me soms ook een veteraan, nu ik steeds achter die jonge jongens aan moet rennen. Ik sprak af en toe Spaans met mijn directe tegenstander Aitor (Cantalariedra, red.). Ik vroeg: hoe oud ben je? Hij is 22. Toen vroeg hij aan mij hoe oud ik ben en ik zei 31. Zei hij: je bent nog jong. Toen zei ik: ja, ik heb zes kinderen. Hoe is dat? Opa vertelt hahaha", lacht Drenthe zijn gouden tanden bloot.

Poll

Is Drenthe een versterking voor Sparta?

(3056 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws