FC Emmen kan gooi doen naar koppositie: 'In die Oude Meerdijk gaat het spoken'

FC Emmen kan gooi doen naar koppositie: 'In die Oude Meerdijk gaat het spoken'

18-08-2018 12:48
33

Bij FC Emmen was het zondag groot feest na de historische overwinning op ADO Den Haag. De Drenten wonnen tijdens hun Eredivisie-debuut met 1-2 in de Hofstad en rechtsback Gersom Klok was na afloop de dj van dienst.

Klok bracht vooral Nederlandstalige smartlappen ten gehore, tot tevredenheid van trainer Dick Lukkien. "Het was wel gezellig en ik hou van Nederlandstalige muziek. Dus ik heb gewoon geluisterd en ondertussen wat voetbal gekeken", vertelt de trainer aan De Telegraaf. Meezingen met zijn spelers deed Lukkien niet. "Het is voor iedereen beter dat ik niet meezing."

Inmiddels staat FC Emmen aan de vooravond van opnieuw een historische wedstrijd. Koploper AZ is zondag de tegenstander voor het eerste Eredivisie-duel ooit op Drentse bodem. "In die Oude Meerdijk gaat het echt wel spoken, maar ik geloof niet dat AZ daarvan in de war gaat raken. Zij hebben meer van dit soort wedstrijden gespeeld", verwacht Lukkien. Wanneer de gastheren winnen, kunnen ze zelfs een gooi doen naar de koppositie. "Maar weet je? Laten wij gewoon normaal blijven doen en zeker niet over kopposities praten", stelt de gedecideerde trainer.

No Poll