DFB Pokal: Bekerwinnaar Frankfurt blameert zich, Brenet scoort bij debuut

DFB Pokal: Bekerwinnaar Frankfurt blameert zich, Brenet scoort bij debuut

18-08-2018 17:48
18

In de strijd om de DFB Pokal heeft Bayern München een minimale zege geboekt op vierdeklasser SV Drochtersen/Assel. Bij Hoffenheim maakte Joshua Brenet een goal bij zijn officiële debuut, terwijl regerend bekerwinnaar Eintracht Frankfurt eruit vloog. 

SV Drochtersen/Assel - Bayern München: 0-1
Bayern München heeft de volgende ronde van de Duitse beker weten te bereiken. Erg overtuigend ging dat niet: op bezoek bij SV Drochtersen/Assel won de Duitse landskampioen met slechts 0-1. Robert Lewandowski tekende acht minuten voor tijd voor de enige treffer tegen de vierdeklasser. Bij de Duitsers stond Arjen Robben in de basis. De Nederlander werd kort na rust vervangen door Leon Goretzka.

Kaiserslautern - Hoffenheim: 1-6
Hoffenheim had op bezoek bij 1. FC Kaiserslautern een eenvoudige middag: het werd liefst 1-6. Bij Hoffenheim vielen de Nederlanders Justin Hoogma en Joshua Brenet in. Brenet zette zijn officiële debuut luister bij door binnen twee minuten na zijn invalbeurt voor de 1-6 aan te tekenen. De andere treffers kwamen van Joelinton (3), Nico Schulz en Pavel Kaderabek. Voor Kaiserslautern scoorde Lukas Spalvis.

Ulm - Eintracht Frankfurt: 2-1
Bekerwinnaar Eintracht Frankfurt kan het prolongeren van de bekerwinst al uit het hoofd zetten. Tegen vierdeklasser Ulm blameerde Frankfurt zich door met 2-1 onderuit te gaan. Vlak na rust kwam Ulm op voorsprong via Steffen Kienle. Nadat Vitalij Lux er 2-0 van maakte met nog een kwartier te spelen leek het duel gespeeld. Gonçalo Paciência bracht de spanning nog wel terug, maar Eintracht Frankfurt slaagde er niet meer in gelijk te maken. Bij de Duitsers stonden Jetro Willem en Jonathan de Guzman in de basis.

Overige uitslagen:

Pforzheim 0-1 Bayer Leverkusen
Elversberg 0 - 1 Wolfsburg
SV Linx 1 - 2 FC Nürnberg
SV Roedinghausen 3 - 2 Dynamo Dresden (na verlenging)
TuS Dassendorf 0 - 1 Duisburg
Wormatia Worms 1 - 6 Werder Bremen