Ajax wordt twee keer gered door videoscheids en verslaat VVV in extremis

Ajax wordt twee keer gered door videoscheids en verslaat VVV in extremis

18-08-2018 20:23
503

Ajax heeft met veel pijn en moeite de eerste competitiezege van het seizoen geboekt. De Amsterdammers leken zaterdagavond, na de 1-1 thuis tegen Heracles Almelo, punten te laten liggen door VVV-Venlo, maar wonnen dankzij een late penalty van Dusan Tadic.

David Neres kreeg in de openingsfase de grootste kans van de eerste helft. De Braziliaan dook vrij op voor doelman Lars Unnerstall, maar schoof de bal onbeholpen naast. Kort daarna wist André Onana een Venlose corner maar net buiten zijn eigen doel te houden. Nadat Ajax meerdere kansen had laten liggen en Neres geblesseerd was uitgevallen, leek VVV op een 1-0 voorsprong te komen.

Martin Samuelsen schoot gedecideerd raak nadat Daley Blind de bal niet lekker weg kon werken. Arbiter Kevin Blom keurde de treffer goed, maar werd tot de orde geroepen door de videoarbitrage. Deze stelde vast dat de Noor aan het shirt van Nicolas Tagliafico trok. Blom ging hierin mee en keurde de treffer af.

Ook na rust had Ajax de grootste moeite met de Noord-Limburgers. VVV verdedigde gedisciplineerd en de gasten uit Amsterdam wisten nauwelijks tot uitgespeelde mogelijkheden gekomen. In de slotfase werden ze echter opnieuw gered door de videoscheidsrechter. Roel Janssen duwde Klaas-Jan Huntelaar in de rug en Blom wees na het bekijken van de beelden naar de stip. Dusan Tadic schoot de verlossende 0-1 binnen. Daar bleef het bij, ondanks een slotoffensief van VVV.

Ajax wacht nu de Champions League-confrontatie met Dynamo Kiev op woensdag. VVV mag zich voorbereiden op een uitwedstrijd tegen FC Utrecht.