VVV-goal afgekeurd na 'dramatisch verdedigen': 'Hij kon nooit meer bij de bal'

VVV-goal afgekeurd na 'dramatisch verdedigen': 'Hij kon nooit meer bij de bal'

Gepubliceerd: zondag 19 augustus 2018 om 07:45zo 19-08-2018 om 07:45

Bij VVV-Venlo kan men moeilijk leven met de videoarbitrage, die zaterdagavond tijdens VVV-Ajax een doelpunt van de Venlonaren afkeurde. Scheidsrechter Kevin Blom leek kort voor rust zijn zegen te geven aan een doelpunt van Martin Samuelsen, maar keurde de treffer van de Noor af na het bekijken van de beelden.

Samuelsen beaamt dat hij contact zocht met Nicolas Tagliafico, maar vindt het niet terecht dat zijn treffer is afgekeurd. "Het was gewoon dramatisch verdedigd", oordeelt de 'doelpuntenmaker' in gesprek met Voetbal International. "Hij draait zijn rug naar de bal als hij het kopduel aangaat, wie heeft hem dat geleerd? Ik timede wel goed en maakte het goed af. Het was gewoon een goal."

Trainer Maurice Steijn sluit zich aan bij de woorden van Samuelsen. "Ik zag wel dat Tagliafico aan zijn shirtje getrokken werd, maar ik denk dat hij al uit balans was en nooit meer bij de bal kon." Ajax kreeg in de blessuretijd nog een penalty van de VAR, maar die beslissing was volgens Steijn wél terecht. "Daar kan ik niets van zeggen", aldus de trainer. "Jammer dat je door zo'n moment de wedstrijd verliest, dat is heel jammer. Het was helemaal niet nodig dat Roel Janssen Huntelaar in zijn rug springt."

Lees ook: Post teleurgesteld na 'VAR-momenten': 'Moet je daar een goal voor afkeuren?'

Poll

Terecht afgekeurde goal?

(5395 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws