KNVB reageert op VAR-problemen: 'Duels gaan ook zonder VAR-verbinding gewoon door'

KNVB reageert op VAR-problemen: 'Duels gaan ook zonder VAR-verbinding gewoon door'

Gepubliceerd: zondag 19 augustus 2018 om 12:08zo 19-08-2018 om 12:08

Bij de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en PSV deden zich zaterdagavond problemen voor met de VAR. Mocht dat in de toekomst nog eens gebeuren, gaat de wedstrijd gewoon door. 

Dat heeft de KNVB laten weten op de website. 'Mocht, zoals gisteravond bij Fortuna Sittard – PSV, er geen directe audioverbinding zijn tussen de scheidsrechter en de VAR, zal er gedurende de gehele wedstrijd contact zijn met een mobiele telefoon of portofoon tussen de VAR en de vierde official', zo verklaart de voetbalbond.

Volgens de KNVB heeft het niet werken van de VAR 'geen effect op de beslissingen die genomen worden; alle situaties worden nog steeds gecontroleerd door de VAR'. Het enige verschil is dat de VAR niet rechtstreeks in contact zal staan met de arbiter, maar dat alles via de vierde official loopt.

Ook als er geen verbinding is met de camera's in het stadion zal de wedstrijd gewoon gespeeld worden. 'In dat geval zal de KNVB het aan iedereen (teams en publiek) melden en zodra de verbinding hersteld is, zal de wedstrijd met VAR worden voortgezet en dat ook met alle betrokkenen worden gecommuniceerd.'

Lees meer over: Eredivisie

Poll

Ben jij voorstander van de VAR?

(6686 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws