Friday mag uitkijken naar andere club: 'Heb geen drie spitsen nodig'

Friday mag uitkijken naar andere club: 'Heb geen drie spitsen nodig'

19-08-2018 14:46
58

AZ-spits Fred Friday mag uitkijken naar een andere club. Dat heeft trainer John van den Brom voorafgaand aan het competitieduel tegen FC Emmen laten weten.

Vorige week begon bij AZ de jonge Myron Boadu in de basis. Daarnaast trok AZ deze zomer Bjørn Johnsen aan als vervanger van de vertrokken Wout Weghorst. "Wij zijn heel tevreden over Myron en denken dat hij beangrijk kan worden voor ons. En Bjørn heeft nog aanpassing nodig in de manier van trainen en spelen. Die moeten we de tijd geven", aldus Van den Brom voor de camera van FOX Sports.

Friday traint inmiddels bij Jong AZ. "Ik heb geen drie spitsen nodig", stelt Van den Brom. "Mats Seuntjens kan daar ook eventueel nog spelen. Friday heeft te horen gekregen dat hij uit mag kijken naar een andere club, maar dat is aan hem."

Friday maakte in de zomer van 2016 de overstap van het Noorse Lilleström naar AZ, maar werd in Alkmaar nooit de eerste spits. De Nigeriaan speelde vorig seizoen een halfjaar op huurbasis voor Sparta Rotterdam, maar kon niet voorkomen dat die ploeg uit de Eredivisie degradeerde. Zijn contract bij AZ loopt nog tot medio 2020.