AZ verslaat ook Emmen met ruime cijfers en scoort negen keer in twee duels

19-08-2018 16:19
94

AZ Alkmaar heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen met ruime cijfers gewonnen. Op bezoek bij FC Emmen werd het 1-4.

Vorige week zag John van den Brom zijn ploeg al met 5-0 van NAC Breda. Zo makkelijk als een week geleden ging het aanvankelijk niet. Na veertien minuten was het Myron Boadu, die opnieuw de voorkeur kreeg in de punt van de aanval, die de score opende.

Lang kon AZ niet genieten van die voorsprong, want twee minuten later was de stand alweer gelijk. Een verlengde corner landde op het hoofd van Nick Bakker, die op die manier Marco Bizot kansloos liet. Zodoende moest AZ op zoek naar een nieuwe voorsprong.

De Alkmaarders zochten veelvuldig de aanval. Net toen de wedstrijd een beetje in elkaar leek te sussen, kwam AZ opnieuw tot scoren. Een kleine tien minuten voor rust schoot Thomas Ouwejan de bezoekers opnieuw op voorsprong.

AZ ging, gesterkt door de nieuwe voorsprong, op zoek naar meer. Nog voor rust kreeg de ploeg van John van den Brom dat ook. Kjell Scherpen moest een schot van afstand lossen, waardoor Oussama Idrissi de gelegenheid kreeg om de 1-3 binnen te schieten. Met die stand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

In de tweede helft ging Emmen naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer. Via Glenn Bijl was de thuisploeg ook dichtbij, maar de verdediger zag dat Bizot en de paal een treffer in de weg stonden. Twintig minuten voor het einde gooide AZ de wedstrijd in het slot: Idrissi tekende voor zijn tweede van de middag.