Vitesse kan onmogelijk tevreden zijn met gelijkspel in Friesland

19-08-2018 18:34
62

SC Heerenveen en Vitesse hebben de punten gedeeld in een aantrekkelijk voetbalgevecht. Na negentig minuten spelen stond er een 1-1 eindstand op het scorebord. Daar zal Vitesse het minst tevreden over zijn.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en misten beide elftallen grote kansen. Bij Heerenveen was Sam Lammers ongelukkig, Bryan Linssen had namens Vitesse het vizier niet op scherp staan.

Nadat Vitesse het gaspedaal intrapte en beter werd, kwam Heerenveen tegen de verhoudingen in op voorsprong in het Abe Lenstra Stadion. Michel Vlap stond volledig vrij en kon de bal uit een voorzet perfect inkoppen: 1-0. Ook daarna waren de Arnhemmers beter, maar het scoren ontbrak.

In de tweede helft ontpopte Warner Hahn zich tot grote uitblinker van Heerenveen. De doelman van de club uit Friesland bleek onpasseerbaar en verrichtte enkele indrukwekkende reddingen. Vitesse wist te laat te profiteren van de kansenregen, want pas tien minuten voor tijd viel de gelijkmaker. Tim Matavz kopte de bal goed via de onderkant van de lat in het doel, waardoor een onverdiende nederlaag voorkomen werd: 1-1.

In de laatste minuten werd niet meer gescoord. Beide ploegen staan na twee gespeelde wedstrijden op vier punten.