Gio spreekt over Amrabat en neemt Tapia als voorbeeld: 'Dan denk je aan het team'

Gio spreekt over Amrabat en neemt Tapia als voorbeeld: 'Dan denk je aan het team'

Gepubliceerd: zondag 19 augustus 2018 om 19:36zo 19-08-2018 om 19:36

Giovanni van Bronckhorst baalt van de vertrekwens van Sofyan Amrabat en prijst Renato Tapia, die, net als Amrabat, reservespeler is, maar aangaf hoe dan ook aanwezig te willen zijn tegen Excelsior. 

"Het is belangrijk dat spelers een goed gevoel hebben bij een club waar ze spelen. Dat is de basis", aldus Gio op de persconferentie na Feyenoord - Excelsior (3-0). "Sofyan heeft dat gevoel niet en heeft dat naar mij en Martin (technisch directeur Van Geel, red.) geuit. Hij wil het liefst deze window naar een andere club. Daar is Martin nu mee bezig, samen met Sofyan."

"Om voor een team belangrijk te zijn is het ook belangrijk hoe je er zelf in staat. Dan kies op dit moment liever voor spelers die ervoor gaan, voor een Tapia die eigenlijk niet kon spelen, maar aangaf dat hij bij de groep wilde zijn, in de selectie wilde zitten, in de kleedkamer wilde zijn en op de bank wilde zitten. Dan denk je aan het team en het grotere doel dat je hebt als club."

Amrabat tekende vorig jaar een vierjarig contract bij Feyenoord, maar lijkt na een jaar alweer te vertrekken. Van Bronckhorst: "Ik vind het ook jammer. Sofyan is een speler met veel kwaliteiten. Dat heeft hij laten zien in veel wedstrijden. Ik heb zelf ook weleens gehad dat ik weg wilde als ik het niet naar m'n zin had. In die situatie zit Sofyan nu."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws