VP's Elftal van de Week: Twee Rotterdamse routiniers, sta-in-de-weg van Ajax

20-08-2018 10:00
75

De Eredivisie is weer begonnen en dus starten we ook weer met VP's Elftal van de Week. In de tweede editie van het seizoen leveren NAC Breda en Feyenoord ieder twee spelers.

Lars Unnerstall (VVV-Venlo)
Vormde een enorme sta-in-de-weg in de thuiswedstrijd tegen Ajax. De Duitse doelman keepte een uitstekende wedstrijd, waarbij zijn puike redding op de inzet van Hakim Ziyech eruit sprong. Voor hem was het extra zuur dat Ajax na ingrijpen van de VAR vanaf elf meter toch nog kon toeslaan.

Karel Mets (NAC Breda)
Herstelde zich met NAC uitstekend van de ruime nederlaag bij Vitesse. Speelde een prima pot, hield met zijn verdediging de nul en tekende op aangeven van Mikhail Rosheuvel ook nog eens op fraaie wijze voor de 2-0.

Jake Clarke-Salter (Vitesse)
Kreeg tegen FC Basel nog rood, maar liet tegen Heerenveen zien dat Vitesse nog veel plezier aan hem kan gaan beleven. Voorkwam met een perfecte sliding dat Heerenveen zes minuten voor tijd de overwinning kon stelen.

Sean Klaiber (FC Utrecht)
Met een goal en een assist was Klaiber van onschatbare waarde voor FC Utrecht. Eerst bediende hij Joris van Overeem, zodat die voor de openingstreffer kon zorgen. Nog voor rust tekende Klaiber zelf voor de tweede Utrechtse treffer. Dat hij met zijn defensie ook nog eens de 'nul' hield maakt een uitverkiezing meer dan verdiend.

Jordy Clasie (Feyenoord)
Liet voor het eerst zien waarom hij van waarde kan zijn voor Feyenoord, al vond hij zelf dat hij niet meer dan 'aardig' speelde. Vooral de achteloze pass waarmee hij Sam Larsson (die vervolgens de assist gaf op de 1-0 van Van Persie) vrijspeelde in de eerste helft sprong in het oog, maar ook verdedigend stond Clasie zijn mannetje.

Dante Rigo (PSV)
Mocht vijfentwintig minuten voor tijd invallen in een poging om PSV alsnog aan drie punten te helpen op bezoek bij Fortuna Sittard. De 19-jarige Belg speelde met vertrouwen, was sterk aan de bal en tekende in de extra tijd uiteindelijk voor de belangrijke 1-2.

Kristoffer Peterson (Heracles Almelo)
Stond vorige week ook al in het elftal van de week na zijn fraaie treffer tegen Ajax. Tegen ADO Den Haag voegde de aanvaller nog eens twee doelpunten toe aan zijn totaal. De eerste was een vroege penalty, bij de tweede liep Peterson een voorzet van Breukers uitstekend binnen.

Mikhail Rosheuvel (NAC)
De van Roda JC overgekomen buitenspeler toonde zijn klasse tijdens zijn eerste avondje NAC. Had met twee assists een groot aandeel in de zege van de Bredanaars.

Mats Seuntjens (AZ)
Speelde een uitstekende wedstrijd voor AZ, al hadden alle voorhoedespelers van AZ wel in deze lijst terecht kunnen komen. Seuntjens gaf de assist op de openingstreffer van Boadu en nadat doelman Kjell Scherpen zijn afstandsschot loste kon Idrissi voor 1-3 zorgen.

Myron Boadu (AZ)
Bewees tegen FC Emmen geen eendagsvlieg te zijn. Tekende voor de openingstreffer en gaf een assist op de 1-4, waarmee de wedstrijd in het slot zat. Is met zijn zeventien jaar een grote belofte voor de Eredivisie.

Robin van Persie (Feyenoord)
Het was nog maar de vraag of Van Persie op tijd fit zou zijn voor de ontmoeting met Excelsior. Speelde een doorslaggevende rol in de stadsderby en liet bij vlagen zijn absolute klasse zien. Zorgde voor de 1-0, maar had ook een aandeel in de andere twee Feyenoord-goals.

Eens met deze lijst? Laat in de comments weten wie je mist!