Sjeik geopperd voor Feyenoord: 'Dan maakt het de supporters helemaal niets uit'

Sjeik geopperd voor Feyenoord: 'Dan maakt het de supporters helemaal niets uit'

19-08-2018 23:16
131

Pierre van Hooijdonk oppert bij Studio Voetbal een sjeik voor Feyenoord. Door de miljoenen die dan in de club gepompt worden kan de club de achterstand op Ajax en PSV inlopen.

"Je merkt aan alles dat de schwung er nog niet in zit. Ik vraag me af of Feyenoord écht in staat is om voor de titel te spelen", zegt Van Hooijdonk. "Iedereen wil kampioen worden. Is dat realistisch? Ik denk dat er een groot schip met geld binnen moet varen bij Feyenoord. Een sjeik? Bijvoorbeeld. Dit is een topclub, alleen op deze manier gaat het lang duren voor je de aansluiting kan hebben met Ajax en PSV."

Willem Vissers van de Volkskrant vindt dat geen goed idee. "De vraag is of dat bij Feyenoord past. Feyenoord is echt een volksclub. Een groot deel van het Legioen zit daar totaal niet op te wachten. Engeland heeft een totaal ander structuur. Bijna iedere club is daar in bezit van een sjeik of buitenlandse eigenaar. Daar zijn de clubs ook aan gewend. Is een sjeik in Feyenoord geïnteresseerd? Het Nederlandse voetbal is buiten Nederland bijna nergens op televisie te zien. Ik zou het niet willen."

Ook Ron Jans van FC Groningen heeft zo zijn bedenkingen. "Bij Groningen zijn we ook bezig met hoe we meer geld kunnen genereren om structureel bij de subtop te horen, maar dat wil je niet doen zonder je identiteit te verliezen. Het is niet dat je je ziel verkoopt aan de duivel, maar je bent geen eigenaar meer van de club. Als hij verdwijnt, wat gebeurt er dan met de club?"

Van Hooijdonk: "Mensen willen succes. Dit is een topclub. Met succes bedoel ik landstitels en eventueel Champions League-voetbal. Als je kunt garanderen dat je écht de middelen hebt om mee te doen voor het kampioenschap, maakt het de supporters helemaal niet uit. Achttien jaar lang wachten op een titel is voor Feyenoord veel en veel te lang."

No Poll