'Ontevreden Amrabat confronteerde Feyenoord met Clasie-geruchten, club ontkende'

'Ontevreden Amrabat confronteerde Feyenoord met Clasie-geruchten, club ontkende'

20-08-2018 07:47
73

Het Algemeen Daglad wijdt maandag een groot stuk aan de zogenaamde interne onrust bij Feyenoord. De krant haakt vooral in op Sofyan Amrabat, van wie zondag bekend is geworden dat hij een vertrekwens heeft.

Amrabat tekende in 2017 voor vier jaar in De Kuip. Daar werd vier miljoen euro voor betaald. Amrabat reageerde verbaasd toen hij vanuit de media vernam dat Feyenoord werkte aan de terugkeer van Jordy Clasie, aldus het AD. Vorig seizoen moest hij concurreren met Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena.

El Ahmadi is vertrokken en Vilhena dreigt weg te gaan, maar de komst van Clasie zorgde voor onvrede bij Amrabat, die niet wilde reageren tegenover de krant. Clasie werd na het vertrek van El Ahmadi direct basisspeler en reserve-aanvoerder, daar waar Amrabat op de bank bleef zitten. Ook als rechtsback is hij voor Giovanni van Bronckhorst geen optie meer.

'De clubleiding van Feyenoord ontkende dat tegenover hem stellig, maar toch kwam de verloren zoon terug en ook nog eens als reserve-aanvoerder', aldus het AD over de geruchten die Amrabat over Clasie las.

Technisch directeur Martin van Geel is druk bezig om samen met Amrabat een nieuwe club te vinden. Ook zijn collega Jean-Paul Boëtius staat voor de Feyenoord-uitgang. De aanvaller heeft geen rol meer bij het eerste elftal en moet weg. Amrabat en Boëtius spelen ook niet meer mee met het tweede elftal.