De Eredivisie-flops: Duo van ADO en stuntelende buitenspeler van Feyenoord

De Eredivisie-flops: Duo van ADO en stuntelende buitenspeler van Feyenoord

Gepubliceerd: maandag 20 augustus 2018 om 11:00ma 20-08-2018 om 11:00

In speelronde twee is ADO Den Haag met twee spelers hofleverancier. Verder een uitverkiezing voor Joris van Overeem voor zijn oliedomme rode kaart en voor een Feyenoorder in vormcrisis.

Myenty Abena (De Graafschap)
Moest vlak voor rust even naar de kant voor een blessurebehandeling, maar wachtte vervolgens zo lang tot hij het veld weer betrad dat hij zijn trainer Henk de Jong tot wanhoop dreef. Toen hij eenmaal terug in het veld was kopte Mitchell te Vrede direct de 1-0 binnen.

David Neres (Ajax)
Beleefde niet bepaald een leuke avond in Venlo. Miste eerst een uistekende kans op 0-1 en moest zich niet veel later laten vervangen wegens een hamstringblessure. Al met al een rotavond voor de Braziliaan.

Tom Beugelsdijk (ADO Den Haag)
Gaf al na twee minuten een penalty weg door een duw uit te delen. Kwam er in Almelo niet lekker in, pakte op slag van rust een gele kaart en werd tot overmaat van ramp in de rust vervangen door Nick Kuipers. 

Indy Groothuizen (ADO Den Haag)
Greep volledig mis bij de tweede treffer van Heracles Almelo. Het afstandsschot van Bart van Hintum had een makkelijke prooi moeten zijn voor Groothuizen, maar hij liet de bal ongelukkig door zijn handen glippen. Ook bij de 3-2 zag de goalie er niet goed uit. Het was duidelijk niet de middag van Groothuizen, die in Almelo uiteindelijk vier keer moest vissen.

Mike van Duinen (PEC Zwolle)
Was vorige week nog goed voor twee treffers, maar kon deze week geen potten breken tegen FC Utrecht. PEC werd in de Domstad nauwelijks gevaarlijk en staat na twee wedstrijden nog met lege handen. 

Tim Breukers (Heracles Almelo)
Schoot een voorzet van Sheraldo Becker genadeloos hard achter zijn eigen doelman. Overtuigend was het in ieder geval wel. Herstelde zich vervolgens wel met een assist.

Joris van Overeem (FC Utrecht)
Tekende nog wel voor de openingstreffer voor zijn ploeg, maar pakte uiteindelijk wel een oliedomme rode kaart. Aanvankelijk kreeg Van Overeem geel voor zijn spijkerharde overtreding, maar na ingrijpen van de VAR kreeg hij terecht rood. Enige meevaller voor de middenvelder was dat de overwinning van FC Utrecht niet meer in gevaar kwam. 

Sam Larsson (Feyenoord)
Het ontbreekt de buitenspeler aan vertrouwen, maar met het uit de selectie zetten van Jean-Paul Boëtius heeft trainer Giovanni van Bronckhorst hem toch echt nodig. Lichtpuntje was zijn assist op Van Persie, maar verder had de buitenspeler het (opnieuw) heel moeilijk.

Kjell Scherpen (FC Emmen)
Keek een afstandsschot van Thomas Ouwejan zijn doel in en loste een ogenschijnlijk ongevaarlijk afstandsschot van Mats Seuntjes, waardoor Oussama Idrissi voor 1-3 kon zorgen. Was vorige week nog de uitblinker, maar had dit keer duidelijk een mindere dag.

Wie vond jij dit weekend door de mand vallen en mis je in deze lijst? Laat het weten in de comments!

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws