'Het gevoel van rechtvaardigheid kan met de VAR zelfs afnemen'

'Het gevoel van rechtvaardigheid kan met de VAR zelfs afnemen'

Gepubliceerd: maandag 20 augustus 2018 om 11:28ma 20-08-2018 om 11:28

De VAR maakte afgelopen weekend behoorlijk wat los in de Eredivisie. Wat Willem Vissers had de VAR best weg mogen blijven.

'Om de eenvoudige reden dat de feilbare mens me lief is. Als wat oudere man accepteer ik fouten van de arbitrage, zelfs als de belangen groot zijn. Dat kost soms moeite en ergernis, maar we zien zoveel fouten van politici, journalisten, voetballers en scheidsrechters, van wie dan ook. Dat heeft ook zijn charme, als prettige afwijking op perfectie', zo schrijft Vissers in zijn column in De Volkskrant.

Volgens Vissers is het grote nadeel aan de VAR dat de acceptatie vermindert. 'Want zo’n oog ziet zogenaamd alles, terwijl veel van dat alles voor interpretatie vatbaar is. De illusie bestaat dat falen ophoudt te bestaan. Dat is niet zo', schrijft hij.

Vissers is van mening dat ondanks de invoering van de VAR er altijd discussies zullen blijven. 'Het gevoel van rechtvaardigheid kan zelfs afnemen naarmate meer mensen zich buigen over situaties en de uitkomst onbevredigend is. De scheidsrechter dreigt bovendien een loopjongen van de techniek te worden.'

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws