35 miljoen euro lonkt voor PSV: 'Dure wedstrijden, het verschil is 20 miljoen'

35 miljoen euro lonkt voor PSV: 'Dure wedstrijden, het verschil is 20 miljoen'

20-08-2018 15:54
203

Toon Gerbrands beseft dat PSV voor twee dure wedstrijden staat. Mochten de Eindhovenaren zich niet plaatsen voor de Champions League, dan loopt de club 35 miljoen euro mis. BATE Borisov is de laatste tegenstander op weg naar het miljardenbal.

"Als wij ons plaatsen voor de Europa League krijgen we vijftien miljoen", vertelt PSV-directeur Gerbrands aan Omroep Brabant. "Dat is wel bruto, dus daar moeten nog allemaal dingen vanaf, maar dat is een indicatie. Als we naar de Champions League gaan, dan is het 35 miljoen. Dit zijn redelijk dure wedstrijden, want het verschil is twintig miljoen."

Veel mensen denken dat BATE een te pakken ploeg is, maar bij Gerbrands gaan direct alle alarmbellen af bij zulke teksten. "Kijk maar naar vorig jaar. Toen zeiden de mensen ook dat we een redelijke kans hadden (tegen Osijek, red.). Dat lukte niet, waardoor we helemaal geen Europees voetbal speelden. De tijd van wij doen het wel even is in Nederland wel echt voorbij."

"Voor een profclub is dit een heel belangrijke trip. Wij kunnen ons Europees seizoen voortzetten in de Champions League of Europa League. Wij willen graag op het hoogste niveau spelen, dus dit is voor ons het tegenovergestelde van een schoolreis."

No Poll