Van Bommel gunt Ajax CL-succes: Je moet ook naar de langere termijn kijken

Van Bommel gunt Ajax CL-succes: "Je moet ook naar de langere termijn kijken"

20-08-2018 20:07
222

PSV-trainer Mark van Bommel denkt dat de Eindhovenaren een flinke kluif zullen hebben met BATE Borisov. De regerend Eredivisie-kampioen strijdt met de Wit-Russen om een plekje in de Champions League.

Van Bommel waakt voor onderschatting, zo laat hij tijdens de persconferentie voorafgaand aan de heenwedstrijd weten. "Ik vind dat er vrij denigrerend naar BATE Borisov wordt gekeken", wordt de PSV-trainer geciteerd door Voetbal International. "Als je wat dieper op de club inzoomt, zie je dat zij de afgelopen tien jaar vaker in de Champions League hebben gespeeld dan wij."

De 41-jarige Limburger kreeg ook vragen over Ajax, dat het woensdag opneemt tegen Dynamo Kiev. Van Bommel gunt de Amsterdammers een plek in het miljardenbal, hoewel dat nadelig uit kan pakken voor zijn club. "Financieel is het misschien gunstig voor ons als wij het wel halen en Ajax niet, maar je moet ook naar de langere termijn kijken. Als we ons nu allebei kwalificeren, kunnen we misschien weer naar een situatie dat de landskampioen zich rechtstreeks voor de groepsfase plaatst."

PSV trapt dinsdagavond om 21.00 uur (Nederlandse tijd) af in Borisov. De return in Eindhoven is gepland voor woensdag 29 augustus.

Lees ook: 35 miljoen euro lonkt voor PSV: 'Dure wedstrijden, het verschil is 20 miljoen'

No Poll